
Яєчно-картопляний пай
У перекладі з англійської «пай» означає пиріг. Ця споконвічно американська випічка відома своїм найтоншим листковим тістом і дуже щедрою начинкою, яка прям вивалюється із пирога при першому ж укусі. До речі, вона може бути найрізноманітніша: від м'яса і картоплі до яблук і вишень. Виділяють відкритий, проміжний (з решіткою із тіста) і закритий пай, останній з яких складається з двох пластів тіста, а начинка – посерединці. Вашій увазі ситний і дуже смачний закритий яєчно-картопляний пай. Мабуть, це один з найбільш вдалих і оригінальних варіантів приготування звичного і майже рідного для нас коренеплоду – картоплі. Хрустка ріпчаста цибуля надає не тільки пікантний смак, але і соковитість.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Rud Leaf Frozen Dough
500 г.
Packed Onion from 3kg
120 г.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
15 мл.
Packed Potatoes
350 г.
Salt Egypt
за смаком
Chicken Egg C0 1pc
12 шт.
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
Повністю розморозити готове тісто. Розділити його на 2 частини і розкачати кожну в пласт розміром трохи більше, ніж форма (бажано 30х30 см). Викласти один пласт тіста у форму для випічки, зробивши бортики. Розігріти духовку до 180-190 градусів.
02
Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Картоплю помити, очистити, нарізати тонкими скибочками. Змішати цибулю з оливковою олією. Розкласти цибулю по поверхні тіста.
03
Зверху викласти картоплю, розбити і залити зверху яйцями. Посипати все сіллю і перцем за смаком, а потім накрити другим пластом тіста. Скріпити краї тіста і поставити пиріг в розігріту духовку. Випікати пиріг близько 60 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores