Домашній хліб з родзинками і корицею - Image

Домашній хліб з родзинками і корицею

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Немає нічого смачнішого за домашній хліб, і як приємно власноруч приготувати тісто для хліба, а потім його спекти. Треба відзначити, що приготувати дріжджове тісто нескладно, необхідно лише знати деякі секрети і братися за справу із задоволенням. А секрети такі: молоко, в якому розводять дріжджі, потрібно підігріти до температури 25-30 градусів. Холодне або занадто гаряче молоко уповільнює підйом тіста або взагалі його припиняє. Всі інгредієнти нашого тіста бажано заздалегідь вийняти з холодильника: вони повинні бути кімнатної температури. Місити дріжджове тісто потрібно до тих пір, поки воно не почне відставати від рук.

Ingredients

Борошно пшеничне

300 г.

Цукор

3 ст. л.

Дріжджі сухі

0,5 ст. л.

Молоко

100 мл.

Яйце куряче

1 шт.

Масло вершкове

50 г.

Кориця

1 ст. л.

Родзинки

50 г.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Молоко нагріти в каструлі, додати в нього 1 ст. л. цукру і дріжджі. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.

02

У миску просіяти борошно, додати сіль. Вершкове масло кімнатної температури нарізати шматочками, додати в борошно, вбити яйце, влити молочну суміш. Перемешать, додати родзинки. Замісити тісто.

03

Корицю змішати з 2 ст. л. цукру. Розкачати тісто, змастити молоком. Посипати тісто сумішшю цукру і кориці, згорнути тісто, викласти у форму для випікання. Залишити на 1-1,5 години в теплому місці. Випікати 40-50 хвилин, у попередньо розігрітій духовці до температури 180ºС.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Домашній хліб з родзинками і корицею – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua