
Домашній хліб
Приготовлений з низькосортного борошна, буханець магазинного хліба містить велику кількість консервантів, що продовжують йому термін життя. Погодьтеся, свіжоспечений домашній хліб набагато смачніше, м'якіше і ароматніше свого побратима з магазину. Тут і сперечатися не треба. І ми то вже точно знаємо, з чого він випечений. Однак одна думка про приготування хліба в домашніх умовах вселяє в Вас невпевненість? Насправді ж, стереотипи, що самостійно спекти хліб – досить трудомісткий і тривалий процес, помилкові. Відкиньте страхи, адже пропонований рецепт домашнього хліба не викличе ніяких складнощів навіть у господині, яка тільки починає свій кулінарний шлях. Час відчути себе професійним пекарем.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Akvulya Still Water 2l
700 мл.
Lvivski Drizhdzhi Dry Bakery Yeast 12g
14 г.
Salt Egypt
14 г.
7 Flour 1kg
1 кг.
Aromatika Jasmine Essential Oil 5ml
5 мл.
Preparation steps
01
Спершу слід просіяти борошно 1 кг. Відміряти 700 мл. води і відставити ненадовго. У борошно всипати 14 г. дріжджів (2 пакетики). Додати 14 г. солі. Перемішати все з борошном.
02
Воду влити у борошняну суміш. Ложкою перемішати до утворення густої грудки. Викласти його на посипану борошном поверхню. Вимісити тісто руками.
03
Тісту надати округлої форми. Викласти в змащену маслиновою олією миску. Накрити рушником і поставити в кухонну шафу на 60 хвилин. Збільшене в розмірі тісто ще раз вимісити. Покласти назад в місткість. Щедро посипати борошном. І знову відправити на годину в те ж місце.
04
Акуратно вийняти тісто з миски і перекласти у форму для запікання. Відправити до духовки, розігрітої до 250ºС на 10 хвилин. Потім збільшити температуру до 220ºС і випікати ще 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores