
Цукіні з креветками
Цукіні – не просто кабачок. Цей темно-зелений овоч з тоненькою смугастою шкіркою володіє більш ніжним смаком, ніж його побратим. Цукіні універсальний у використанні. Його смажать, тушкують, запікають у духовці, фарширують різними начинками. Молоді плоди з ніжною м'якоттю маринують і додають у сирому вигляді в овочеві салати. Відповідно, рецептів за участю цукіні величезна безліч. Цукіні з креветками – вдала закуска для Вашого святкового застілля. Ідеальне поєднання смаків дозволить насолодитися соковитими креветками, тушкованими в гірчично-вершковому соусі, і м'яким смаком печеного цукіні. Обсмажуючи креветки, можете додати парочку гілочок естрагону.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Vinnytsia Mustard 125g
2 ст. л.
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
300 мл.
Shrimps 90/120
1 кг.
Giacondi Chardonnay White Dry Wine 11.5% 3l
275 мл.
Shallots 250g
2 шт.
Homemade Butter
10 г.
Zucchini
4 шт.
Preparation steps
01
Цукіні очистити від шкірки. Кожен цукіні нарізати на 3 частини, видалити насіння і частину м'якоті, щоб вийшов отвір. Викласти в чашу пароварки на 10 хвилин.
02
Форму для випікання змастити маслом. Масло, що залишилось, покласти на сковороду, поставити на вогонь, розтопити масло, обсмажити дрібно нарізану цибулю протягом 5 хвилин. Влити до цибулі вино, тушкувати ще 5 хвилин. Додати в сковороду креветки, готувати ще кілька хвилин, поки креветки не стануть матового кольору. Перекласти зі сковороди на тарілку, необхідно зберегти їх теплими.
03
У сковороду, де щойно були креветки, викласти гірчицю і вершки, перемішати, готувати 10 хвилин.
04
Викласти у форму цукіні вертикально, випікати в попередньо розігрітій духовці до температури 180°C, протягом 10 хвилин. Додати креветки в сковороду до вершкового соусу. Начинити цукіні креветками в соусі, зверху ще полити соусом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores