Шоколадний соус - Image

Шоколадний соус

Number of servings: 4Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Перед вами рецепт смачної і універсальної страви - шоколадного соусу. Універсальність його полягає в тому, що його можна подати як основний десерт (з горіхами, печивом, вафлями і іншими солодкими виробами), використовувати як крем або глазур для різноманітних тортів і тістечок. А до фруктів він підходить просто ідеально, особливо до бананів і полуниці. Якщо ви подали такий фруктовий десерт з соусом на вечірці чи дитячому святі, то він зникне миттєво просто на очах. Для смаку можете додати трохи вершкового масла або шоколаду, мигдалевої олії або мелений мускатний горіх (тоді соус буде мати яскраво виражений горіховий аромат). Молоко за бажанням можна замінити вершками, але не жирними.

Ingredients

Молоко

300 мл.

Цукор

100 г.

Яйце куряче

2 шт.

Борошно пшеничне

5 г.

Какао

25 г.

Preparation steps

01

Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. Додати в них какао, борошно, розмішати до однорідного стану. Молоко підігріти і влити, розмішуючи, в яєчну суміш.

02

Поставити каструльку з соусом на вогонь і варити близько 5 хвилин, помішуючи. Коли соус загусне, зняти з вогню і, при необхідності, протерти через сито. Охолодити і потім подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Chocolate Prune

Chocolate Prune

9

30 min

Шоколадний соус – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua