Сирне суфле з мускатним горіхом - Image

Сирне суфле з мускатним горіхом

Number of servings: 2Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Повітряне, легке, невагоме. Всі ці чудові слова в точності описують найсмачнішу французьку страву суфле. Напевно всі відразу подумали про шоколадно-вершковоий десерт, що тане в роті. А ось і ні. Вашій увазі дохідливий рецепт сирного суфле з мускатним горіхом. Ви безпам'ятно закохаєтесь в цю страву ще на етапі її приготування, коли з духовки почне доноситися божественний аромат свіжої випічки та пряних спецій. Соковита сирна начинка, дбайливо загорнута ніжним м'якушем, і хрустка золотава скоринка нікого не залишать байдужим. І наостанок хочеться відзначити, що суфле в порційних чашках – це не тільки швидко і смачно, але ще і дуже зручно: і гостей можна здивувати, і рідних порадувати.

Ingredients

Сир плавлений

150 г.

Молоко

200 мл.

Масло вершкове

50 г.

Горіх мускатний

3 г.

Борошно пшеничне

50 г.

Яйце куряче

2 шт.

Preparation steps

01

На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому борошно до золотистого кольору. По трохи додавати молоко, перемішуючи. Довести молочну суміш до загустіння (готувати близько 2-3 хвилин на маленькому вогні).

02

Сир нарізати шматочками. Додати сир в молочний соус і всипати мускатний горіх. Готувати до розплавлення сиру і вимкнути вогонь. Відразу ж додати яєчні жовтки, розмішати і дати трохи охолонути. Збити білки і додати в сирну масу.

03

Духовку розігріти до 170°C. Сирну масу вилити у формочки (заповнювати на 3/4) і поставити їх у духовку. Випікати суфле близько 20-25 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

4

30 min

Сирне суфле з мускатним горіхом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua