
Шарлотка в мікрохвильовій печі
Всіма улюблена шарлотка – це солодкий пиріг з яблук (або вишні), запечених в бісквітному тісті. Вважається, що ідея цієї французької страви була запозичена в англійців, адже шарлотка – один з різновидів англійського пудингу, однак подається в теплому вигляді. За однією з версій десерт був присвячений безнадійно закоханим кухарем дамі свого серця – якійсь Шарлотті. Доступність і дешевизна яблук, як головного інгредієнта шарлотки, робить цей смачний десерт особливо популярним у всьому світі. Антоновські пружні яблучка вважаються найбільш вдалим сортом для приготування шарлотки. Їх насичений аромат і легка кислинка прекрасно доповнюють смак солодкого бісквіта. Приємного чаювання.
Ingredients
Яйце
2 шт.
Цукор
180 г.
Борошно
200 г.
Розпушувач для тіста
5 г.
Яблуко
3 шт.
Preparation steps
01
Спочатку потрібно яйця збити з цукром та додати борошно і розпушувач. Потім помити яблука, почистити їх та порізати. Тісто змішати з порізаними яблуками.
02
Вилити його в скляну форму, змащену вершковим маслом або викладену пергаментом, приблизно до половини, оскільки пиріг дуже добре підніметься.
03
Випікати на найбільшій потужності (можна на 800 Вт) приблизно 10 хвилин. Пиріг готовий.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores