
Тушкована бараняча гомілка
З баранини готують дуже багато різних страв. Її використовують для приготування смажених і тушкованих страв, супів і бульйонів. Але особливо цінують це м'ясо народи Сходу. Вони готують з баранини свої фірмові страви. Ще б, адже, баранина калорійна, володіє прекрасними кулінарними і харчовими якостями. У ній міститься велика кількість білків, мікро-і макроелементів. Вона дуже багата фтором, залізом і практично не містить холестерину. Сьогодні ми будемо готувати тушковану баранячу гомілку. Біле вино наситить м'ясо неймовірним ароматом. А насичений смак баранини підкреслять різноманітні спеції: базилік, чебрець, розмарин. Відмінним гарніром до тушкованої баранячої гомілки стануть різноманітні овочі.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Lamb Shank
1 шт.
Vitana Vegetable Broth 1.1kg
1 л.
Giacondi Chardonnay White Dry Wine 11.5% 3l
200 мл.
Polan Pickled Cherry Tomatoes 660g
3 шт.
Celery Stalk
100 г.
Carrots
100 г.
Onion
100 г.
Garlic
1 зуб.
Rizzoli Salted Anchovies 850g
3 шт.
Metro Chef Concentrated Tomato Paste 28% 4.5kg
20 г.
Cirio Pesto Sauce 190g
30 г.
Vinnytsia Mustard 125g
5 г.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
140 мл.
Red Chili Pepper
10 г.
Bay Leaf
1 шт.
Metro Chef Cutted Thyme 60g
4 шт.
Rosemary
4 шт.
Mriya Black Pepper Peas 20g
1 г.
Kotanyi Chopped Basil 9g
за смаком
Seedera Watercress Seeds 1g
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Спочатку потрібно проколоти кожен помідор зубочисткою та залити теплою оливковою олією. Додати часник, розмарин та чебрець, залишити маринуватися на дві години. На оливковій олії обсмажити в сотейнику гомілку до появи скоринки. Перекласти у форму для запікання.
02
В сотейник кинути нарізану моркву, цибулю та селеру. Перемішати, при цьому додати томатну пасту. Влити вино, злегка проварити та влити бульйон, додати часник, перець чилі, по дві гілки чебрецю і розмарину, перець горошком, лавровий лист. Довести до кипіння та залити соусом голяшку.
03
Тушкувати гомілку півтори години при цьому перевертаючи її з одного боку на інший, при температурі 180ᵒC. Соус процідити та потримати на невеликому вогні 10-15 хвилин.
04
Гомілку покласти на тарілку та полити соусом. Викласти поруч очищені від шкірки помідори черрі, прикрашені зверху згорнутими анчоусами. Хаотично полити песто (його краще зробити самостійно: пробити в блендері до однорідності 100 мл. оливкової олії, 50 грам базиліка, 10 грам часнику і щіпку солі). Додати трохи гірчиці, прикрасити базиліком і крес-салатом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores