Банниця - Image

Банниця

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Dinner

Банниця - це традиційне блюдо болгарської кухні. Банниця є предметом традиційним і обов'язковим практично на всі болгарські свята, на Старий Новий рік і Масляну. Цей листковий пиріг із прісного тіста можна приготувати з різними начинками. Начинки використовують найрізноманітніші, кому що подобається: з цибулі-порею, з м'яса, зі шпинату, з яблук і з багато чого іншого. Але найпопулярніша банниця - з начинкою з бринзи і яєць. Чим тонше ви розкотите тісто, тим смачніше буде готовий пиріг. Правильно приготовлена банниця зверху буде хрусткою, а всередині - м'якою.

Ingredients

Яйце куряче

4 шт.

Молоко

300 мл.

Тісто листкове

500 г.

Масло вершкове

50 г.

Сир бринза

300 г.

Preparation steps

01

Розморозити тісто. Бринзу покласти в миску, виделкою розчавити на дрібні шматочки, додати до сиру 3 яйця, перемішати.

02

Змастити форму маслом, покласти попередньо лист розкачаного тіста, змастити маслом зверху, викласти частину начинки, цю ж процедуру повторити для 6 листів тіста (зверху повинен бути лист тіста).

03

Влити в миску 300 мл. молока, додати 1 яйце, ретельно перемішати до однорідної маси, залити зверху пиріг.

04

Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Банниця – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua