
Бабка з вишень
Бабку вміли і любили готувати ще наші бабусі та прабабусі (вже пробачте за тавтологію). Але ну дуже подобалася, мабуть, нашим предкам ця страва, оскільки навіть складно сказати, коли і хто вперше її приготував. Дуже популярною була бабка з домашньої локшини. Готувати її нескладно, але і виходить смачно. Давайте спробуємо же ж зробити солодку бабку з вишні. Вона чимось схожа на домашній пиріг з вишні, але в нашому рецепті начинку огортає тісто зверху і знизу. Так, що вона зберігає всі свої вітаміни, сік і приємний трохи терпкий смак. Така бабка - хороший варіант для теплої родинної вечері. Її можна запивати молоком або какао. Така атмосфера трохи нагадує свято.
Ingredients for the recipe
Ingredients
7 Flour 1kg
250 г.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
125 мл.
Lvivski Drizhdzhi Dry Bakery Yeast 12g
4 г.
Chicken Egg C0 1pc
2 шт.
Homemade Butter
70 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
80 г.
Dr.Oetker Vanilla Aroma 8g
1 г.
Dried Cherries
250 г.
Almond
50 г.
Ovostar Liquid Egg Yolk Mix 1kg
1 шт.
Dr.Oetker for baking starch 1000g
1 ст. л.
Preparation steps
01
У мисці розвести дріжджі в молоці, додати 100 г. борошна, поставити в тепле місце.
02
Для приготування начинки в мисці розвести крохмаль в соку від вишні (2 ст. л.). Викласти в каструлю проціжену вишню, вилити крохмаль, поставити на вогонь, варити поки не загусне.
03
Збити цукор з маслом до біла. Обережно вводити по одному яйцю, не припиняючи збивати. Додати 150 г. борошна, ваніль, сіль і молочно-дріжджову масу, яку необхідно дістати з теплого місця. Перемішати лопаткою.
04
Тісто розділити на дві частини. На деко для випікання викласти пергаментний папір, змастити форму маслом. Викласти половину тіста, зверху розкласти начинку, залишаючи краї без неї, накрити другою половиною тіста.
05
Випікати в духовці 40 хвилин при температурі 190-220ºС, після 20 хвилин випікання змастити верх яєчним жовтком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores