
Азу по-татарськи
Хоч азу і вважається стравою татарської кухні, в наш час вона поширилася по багатьом різним народам. Таку смачну страву не могли не полюбити люди, тому азу зараз готують у багатьох країнах. А так як кожен намагається внести щось своє, то існує багато змінених рецептів цієї страви. Наш рецепт саме татарського традиційного азу. Яловичину можна спробувати замінити бараниною. При цьому м'ясо потрібно тушкувати з нарізаною кружечками морквою. Особливий смак цій страві надають солоні огірки. Адже в схожі страви на азу огірки не кладуть. Страву таку можна подавати як основну, з грінками, помазаними соусом.
Ingredients
Яловичина
500 г.
Цибуля
2 шт.
Огірки солоні
2 шт.
Картопля
8 шт.
Часник
2 часточки
Томатна паста
2 ст. л.
Лавровий лист
2 шт.
Петрушка
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо промити, нарізати соломкою і обсмажити в олії 10 хвилин.
02
Додати нарізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати 5 хвилин.
03
Дoдати томатну пасту, натерті огірки. Тушкувати під кpишкoю 30 хвилин.
04
В іншій сковороді смажити нарізану соломкою картоплю. Додати сіль, перець, лавровий лист, часник. Перемішати з м'ясом і тушкувати ще 5 хвилин.
05
Посипати зверху посіченою петрушкою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores