
Апельсиново-мигдальний кекс
Дуже соковитий кекс з ніжним апельсиновим ароматом. Смакова палітра запропонованого кексу дуже багата завдяки наявності в рецепті таких інгредієнтів, як апельсини, мигдаль, коньяк, лимон. Всі продукти для кексів бажано брати кімнатної температури. Приготоване тісто має стікати з ложки. Якщо тісто дуже густе, можна додати в нього ще трішечки апельсинового соку. Перевіряти готовність кексу зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо кекс готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Покритий глазур'ю апельсиново-мигдальний кекс виглядає дуже апетитно і святково.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Oranges 1kg
2 шт.
Homemade Butter
250 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
150 г.
Auchan Vanilla Sugar 8g
30 г.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
5 шт.
Dobryk Baking Powder
30 г.
7 Flour 1kg
400 г.
Almond
150 г.
Frapin Cognac 40% 0.7l
1 ч. л.
Aro Powdered Sugar 250g
300 г.
Pripravka Vanilla 2g
1/3 ч. л.
Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml
1/3 ч. л.
Ovostar Liquid Egg White Mixture 1kg
2 шт.
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
100 мл.
Salad Sunflower Oil 500ml
15 мл.
Preparation steps
01
Цедру апельсина натерти на тертці, а сік віджати. Вершкове масло збити з цукром.
02
Додати ванільний цукор, яйця і збити. Борошно змішати з розпушувачем, підмішати до збитої маси і влити вершки.
03
Горіхи подрібнити і додати в тісто. Влити апельсиновий сік, додати цедру і ванілін і добре перемішати. Додати коньяк.
04
Форму змастити маслом і викласти в неї тісто, поставити в духовку на 50 хвилин при 170°C.
05
Білки збити з додаванням цукрової пудри і соком лимона. Полити остиглий кекс глазур'ю і дати застигнути.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores