
Апельсинове варення
Ви тільки подивіться на картинку банки, заповненої цим сонячним варенням! Невже вам не хочеться приготувати таке диво своїми руками? Стільки енергії і вітамінів, скільки містить це варення немає ні в одних солодощах. Адже апельсин містить велику кількість вітаміну С. Незважаючи на те, що варення проходить теплову обробку в ньому залишається досить багато цього вітаміну. Тому, дуже доречно таке варення буде вам взимку. Більше користі, звичайно, принесуть вам свіжі апельсини. Але в даному випадку ми говоримо про корисні солодощі, тобто про варення. В період епідемії грипу організм вимагає саме вітаміну С, який у великій кількості ви знайдете взимку в баночці з апельсиновим варенням.
Ingredients
Апельсини
500 г.
Вода
750 мл.
Цукор
1 кг.
Паличка кориці
1 шт.
Червоний перець
1 щіпка
Бадьян
1 щіпка
Preparation steps
01
Апельсини вимити і зняти цедру. Нарізати цедру довгими смужками і варити до м'якості.
02
Фрукти порізати, залити водою, варити 20 хвилин. Дати суміші трохи охолонути, процідити сік.
03
Змішати сік, цукор, цедру, корицю, перець і бадьян. Кип'ятити ще 20 хвилин, поки варення не стане застигати на холодній ложці. Зняти з вогню, дати постояти 15 хвилин і розлити в банки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores