
Шоколадний пасхальний щербет із бренді
Словом "щербет" називається відразу кілька різних солодощів. Така ось кулінарна плутанина. Залишимо це питання для обговорення кулінарам і лінгвістам. Запропонований "Шоколадний пасхальний щербет із бренді" являє собою холодний десерт, що має консистенцію морозива, яке злегка підтануло. Французький варіант вимови назви цих ласощів - сорбет. Власне, у Франції цей десерт і з'явився. Зверніть увагу на наявність у переліку інгредієнтів алкогольного напою - бренді. Порада: при введенні в шоколадну масу збитих жовтків тримайте сотейник на невеликому вогні протягом приблизно 3-х хвилин до загустіння, постійно помішуючи, не давайте масі кипіти.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Akvulya Still Water 2l
400 мл.
Vash Tsukor Sugar 10kg
200 г.
Carmencita Coarse Sea Salt 80g
3 г.
Auchan Dark Chocolate 72% 100g
340 г.
Chicken Egg C0 1pc
3 шт.
Emilio Lustau Solera Reserva Brandy de Jerez 40% 0.7l
2 ст. л.
Preparation steps
01
У невелику каструлю висипати насіння з ванільного стручка і сам стручок. Влити воду, додати цукор і сіль. Поставити на середній вогонь, варити, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.
02
Додати в каструлю попередньо розламаний на середні шматочки шоколад, змішувати, поки шоколад не розчиниться.
03
Окремо в мисці збити яєчні жовтки, додати їх у каструлю із шоколадною масою. Зменшити вогонь, варити протягом 3 хвилин, постійно помішуючи, маса повинна загуснути.
04
Остудити масу протягом 2 годин, після додати бренді. перекласти масу в ємність, прибрати в холодильник на кілька годин, до повного застигання, періодично перемішуючи.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores