
Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом
Шоколадні трюфелі – кулясті цукерочки французького походження з начинкою із густого шоколадно-вершкового крему. У сам ганаш часто додають фруктові цукати, горішки і трохи алкоголю (кофейного лікеру, рому, коньяку). В якості прикраси їх глазурують розтопленим шоколадом, посипають какао, вафельною крихтою, кокосовою стружкою або меленим арахісом. Свою горду назву солодощі отримали завдяки схожому зовнішньому вигляду з вишуканим дорогим делікатесом – грибом трюфелем. Приготуйте вдома ці чудові цукерки. Вельми незвично, пікантно та дуже смачно. Дивовижне поєднання солодкої начинки, солоної горіхової обсипки та легкої оцтової кислинки.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Domestic Cream 40%
250 мл.
Milka Milk Chicolate 90g
260 г.
Ellada Balsamic Vinegar 150ml
1 ст. л.
Roasted Salted Peanuts
за смаком
Preparation steps
01
Поставити каструлю на вогонь, вилити в неї вершки, довести до кипіння. Прибрати з вогню, остудити протягом 10 хвилин. Влити до вершків бальзамічний оцет, збити.
02
Розтопити на водяній бані 200 г. шоколаду, прибрати з вогню, додати решту шоколаду. Перемішати, додати в шоколад вершки. Суміш прибрати в холодильник на 3 години.
03
Деко застелити харчовим папером, зліпити кульки із шоколадної маси, викладаючи на деко.
04
Арахіс подрібнити, обваляти кульки в арахісі. Поставити деко в холодильник на 1 годину.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores