Паризький гарячий шоколад - Image

Паризький гарячий шоколад

Number of servings: 2Cooking time: 7 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Європейці дізналися про існування шоколаду, а точніше какао-бобів, тільки в XVI ст. (Незрозуміло, як вони раніше жили без нього?) Зате потім шоколад назавжди підкорив Старий Світ і чашка напою з какао-бобів стала вважатися ознакою хорошого тону. Французи теж прийшли від нього в захват: гарячий шоколад був улюбленим напоєм французького короля Людовика XIV, а його дружина, Марія-Терезія Австрійська, говорила, що найбільше в житті любить свого чоловіка і шоколад. У наш час існує величезна кількість варіантів приготування цього приголомшливого напою, але на цей раз ми пропонуємо скористатися правдивим класичним французьким рецептом.

Ingredients

Чорний шоколад (не менше 70% какао)

70 г

Молоко

160 мл

Коричневий цукор

1 ст.л.

Preparation steps

01

Шоколад розламайте на маленькі шматочки і порубіть ножем.

02

Сотейник або невелику каструльку обполосніть холодною водою і влийте молоко, поставте на міцний вогонь.

03

Коли молоко нагріється, додайте шоколад і продовжуйте готувати, помішуючи масу вінчиком, до повного розчинення шоколаду.

04

Потім всипте цукор і доведіть напій майже до кипіння (але не кип'ятіть).

05

Розлийте напій по чашках (їх краще попередньо нагріти в гарячій воді) і негайно подавайте.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Паризький гарячий шоколад – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua