
Міні-чізкейки до Дня Святого Валентина
Чізкейк бере свій початок з VIII - VII століття до н. е. Тоді, в Елладі вже знали, як приготувати чарівну випічку для свят. Сам Юлій Цезар любив покуштувати ніжний тортик, який вважався обов'язковою стравою для знаті. У Греції пригощали чізкейком атлетів і гостей на весіллях. Саме цим чізкейк і заробив собі репутацію "святкової страви". Сучасний, більш вдосконалений чізкейк, і зараз є відмінним презентом і частуванням, а День Святого Валентина відмінний привід порадувати близьку людину, інший раз висловити свою турботу і любов. До 1929 р. маленькі пироги робили з сиру, але процес приготування випічки спростив відомий сир філадельфія. Сирний пиріг, а саме так дослівно перекладається "cheesecake", стане домашнім шедевром і традиційним сімейним тортиком на вашому столі.
Ingredients
Пісочне печиво
150 г.
Вершкове масло
60 г.
Цукор
50 г.
Ягоди
250 г.
Желатин
15 г.
Вершковий сир
500 г.
Вершки
200 мл.
Білий шоколад
80 г.
Ваніль
за смаком
Preparation steps
01
Шматочки печива подрібнити у блендері до стану крихти. Пісочну крихту перемішати з розтопленим вершковим маслом. Отриману масу розкласти по формах і розрівняти.
02
Відправити форму до морозильної камери на 30 хвилин.
03
Тим часом, перейти до приготування вершково-сирного крему. Насамперед слід замочити в холодній кип'яченій воді желатин на 20-30 хвилин. Далі, налити в каструлю 100 мл. вершків, нагріти, додати білий шоколад і перемішувати до однорідності. Потім додати желатин. Все прогріти до повного розчинення (не кип'ятити). Зняти з вогню. Додати вершковий сир, ваніль. Отриману масу гарненько збити вінчиком.
04
100 мл. вершків збити вінчиком. Потім підмішати до вершково-сирного крему. Можна додати ще цукру (за смаком). Отриманий вершковий крем розкласти по формах. Залишити місце для ягідного желе.
05
Форми помістити в холодильник на декілька годин.
06
Тим часом перейти до приготування ягідного желе. Спочатку необхідно замочити желатин в холодній кип'яченій воді. Залишити на 20-30 хвилин. Ягоди (без кісточок) засипати цукром і підігріти на невеликому вогні 7-10 хвилин. Потім подрібнити їх у блендері, змішати з желатином (6 г.) і перемішати (щоб желатин повністю розчинився).
07
Останній етап приготування. Ягідне пюре остудити і потім залити ним вершковий крем у формах. Прикрасити цілими ягодами. Відправити у холодильник на 2-3 години.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores