
Яблучний самбук
Якби хмари були їстівними, на смак вони, напевно, були б такими, як самбук – неймовірно повітряний, легкий желеподібний десерт із запечених фруктів і ягід (які перетираються в пюре) на основі збитих яєчних білків. Як правило, самбук готують із тих фруктів, які містять велику кількість пектину – яблук, слив, абрикосів, бананів. До речі, яблука – одні з найбільш корисних фруктів, які багаті вітамінами та цінними для організму мікроелементами. Саме з них ми і пропонуємо приготувати ці смачні, а головне корисні ласощі. До речі, якщо Ви теж не проти набути небесну легкість, радимо відмовитися від тортиків, булочок і печенюшек, і замінити їх цим чудовим низькокалорійним десертом.
Ingredients
Яблука
1 кг
Цукор
0,5 склянки
Яйця
4 шт.
Желатин
15 г
Preparation steps
01
Замочіть желатин в 150 мл холодної кип'яченої води і залиште на той час, який зазначено на упаковці.
02
Духовку розігрійте до 200°C.
03
Тим часом яблука очистіть, розріжте навпіл і видаліть серцевину.
04
Противень застеліть фольгою, викладіть на нього яблука, зверху накрийте ще одним листом фольги. Щільно накрийте яблука фольгою і випікайте в духовці до тих пір, поки вони не стануть м'якими - близько 40 хвилин.
05
Желатин доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню (ні в якому разі не кип'ятіть). Остудіть.
06
Запечені яблука остудіть і протріть їх через сито.
07
До отриманого яблучного пюре покладіть цукор і збийте все 2-3 хвилини.
08
Яйця добре промийте з содою і розділіть на жовтки і білки (жовтки нам не знадобляться).
09
Білки з'єднайте з яблучним пюре і збивайте до тих пір, поки маса не збільшиться в об'ємі в 2-3 рази.
10
Потім введіть желатин і збивайте ще 5-7 хвилин.
11
Отриману масу розкладіть у креманки або інший посуд, в якій ви будете подавати самбук, і поставте в холодильник до застигання (на це піде 3-4 години).
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores