Торт "Моцарт" - Image

Торт "Моцарт"

Number of servings: 8Cooking time: 2 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Легкий, повітряний, ароматний і неймовірно смачний торт "Моцарт" наповнить вас гарним настроєм і позитивними думками. Торт виходить дуже смачним, ніжним з божественним смаком. Завдяки прикрасі він виглядає дуже вишукано і тому підійде в якості головної солодкої страви на святковий стіл. Також можна, за бажанням, посипати торт корицею або ваніллю, що додасть торту ще більш дивовижний аромат. Торт подарує вам дивовижний і чарівний настрій, задасть бадьорості і тонусу на цілий день. Доповніть шматочок торта чашкою кави і ви не будете звертати уваги на дрібні, побутові неприємності і проблеми або на поганий настрій оточуючих.

Ingredients

Яблука

2 шт.

Сіль

за смаком

Цукрова пудра

2 ст. л.

Темний шоколад

165 г.

Борошно

200 г.

Мелений мигдаль

2 ст. л.

Яєчний жовток

2 шт.

Ром

2 ст. л.

Вершкове масло

185 г.

Цукор

300 г.

Вершки жирністю 10%

60 мл.

Яєчний білок

5 шт.

Сухі дріжджі

0,5 пакета

Preparation steps

01

Мелений мигдаль перемішати з просіяним борошном та дріжджами. Вершкове масло розм'якшити до кімнатної температури, потім за допомогою міксера розтерти з цукром. Додати суміш борошна, мигдалю і дріжджів, потім по одному відварні жовтки, потім дрібку солі. Влити 1 ст. л. рому, збити ще 30 сек. Перекласти тісто в миску, накрити і поставити в холодильник на 4 години.

02

З пергаменту вирізати 3 кола діаметром 21 см. Укласти кола на дно форми для випікання. Розділити тісто на 3 рівні частини, розкачати до діаметра 20 см.; товщина отриманих кіл повинна складати приблизно 2 мм. Поставити в холодильник на 30 хвилин. Розігріти духовку до 180°С. Помістити форми з охолодженим тістом в духовку, випікати 20 хвилин. Готові коржі остудити, не виймаючи з форм. Потім обережно дістати коржі, знявши стінки форм.

03

Яблука вимити, очистити і видалити серцевину. Залишити трохи яблук для прикраси торта. Нарізати кубиками. Розігріти вершкове масло, обсмажити в ньому яблука з 1 ст. л. цукрової пудри 4 хвилини. Потім влити 1 ст. л. рому і підпалити. Зняти з вогню і дати охолонути.

04

Шоколад натерти. Залишити шоколадну стружку для прикраси торту. Закип'ятити вершки, додати шоколад. Мішати, поки шоколад не розтопиться. Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Білки збити з цукровою пудрою, що залишилася. Порціями ввести в розтоплений шоколад. Додати яблука і обережно перемішати.

05

Покласти на дно форми один корж. Промазати його половиною отриманого крему. Поставити в холодильник на 30 хвилин. Накрити другим коржем, промазати кремом, що залишився і поставити в холодильник ще на 45 хвилин.

06

Вийняти торт з форми, накрити останнім коржем. Прикрасити торт шоколадною стружкою, зверху покласти фрукти, що залишилися.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Торт "Моцарт" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua