
Печиво "Корисне"
Сіли на дієту, але не втрималися і добряче «перекусили» печеньками? Ну так, вони ж такі маленькі й тендітні, півкілограма наче й не було. Гаразд, не лайте себе, всі ми обожнюємо смачненьке і не любимо морити себе голодом, і вже тим більше відмовляти в задоволенні насолодитися черговою «порцією радості». І все-таки, постарайтеся задовольняти апетит не пустими калоріями, які в підсумку перетворяться на зайві сентименти і кілограми, а виключно корисною смакотою. Наприклад, ось таким печивом зі злаків і сиру – і задоволення, і вітаміни, а найголовніше – ніяких докорів сумління. До речі, таке печиво можна зустріти в магазині під назвою «зернове», але ми ж хочемо приготувати цю смакоту вдома?
Ingredients
Гарбузове насіння
2 ст.л.
Насіння соняшника
2 ст.л.
Кунжут
2 ст.л.
Борошно
200 г
Сухі дріжджі
0,5 ч.л.
Твердий сир
50 г
Рослинна олія для змащування противня
0,5 ст.л.
Preparation steps
01
Все насіння змішайте. Половину отриманої суміші з'єднайте з просіяним борошном, дріжджами і 150 мл теплої води і замісіть тісто. Якщо воно виходить надто рідким, додавайте борошна.
02
Потім покладіть тісто поміж двома аркушами папіру для випікання і тонко розкачайте. Перенесіть тісто в аркушах на противень, верхній аркуш заберіть, розподіліть по поверхні тіста решту суміші насіння.
03
Сир натріть на дрібній терці і також посипте ним тісто.
04
Випікайте печиво при 200°C близько 10 хвилин, потім дістаньте противень і збавте температуру духовки до 160°C.
05
Розріжте отриманий лист приблизно на 30 печив, викладіть їх на проивень і випікайте ще 15-20 хвилин до золотистого кольору.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores