
М'ясо в горщиках з грибами і картоплею
Будь-який продукт чомусь здається смачнішим, якщо запекти і подати його в симпатичному горщику. Є в цьому способі готування щось старовинне, бабусине. Нехай наші духовки значно відрізняються від "правильних" грубок, запікання таким способом як і раніше має ряд переваг. По-перше, ви економите час - поставили м'ясо в духовку, і нехай собі там печеться; по-друге, воно виходить набагато соковитіше, ніж при тушкуванні або смаженні, по-третє, м'ясо додатково насичується соками і ароматами інших продуктів. Так що діставайте з полиці горщики - з наведених нижче продуктів вийде дві порції - і за справу.
Ingredients
Свинина
300 г
Картопля (велика)
3 шт.
Печериці (або інші гриби)
200 г
Морква
1 шт.
Часник
3 зубчики
Сир
50 г
Рослинна олія для підсмажування
7 ст.л.
Сіль
за смаком
Мелений чорний перець
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо промийте, наріжте великими кубиками і підсмажте в розігрітій олії до рум'яності, посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть на тарілку.
02
Гриби наріжте скибочками, злегка обсмажте в тій же сковороді, посоліть і поперчіть за смаком. Відкладіть на іншу тарілку.
03
Картоплю наріжте невеликими кубиками і обсмажте в тій же сковороді до напівготовності. Посоліть і поперчіть.
04
Цибулю наріжте четвертинками кілець, моркву натріть на середній терці, і обсмажте, як і попередні інгредієнти, посоливши і поперчивши за смаком.
05
Духовку розігрійте до 190°C.
06
Часник дрібно поріжте, зелень також подрібніть. Сир натріть на дрібній терці.
07
На дно горщиків покладіть м'ясо, зверху цибулю і моркву. Посипте подрібненим часником.
08
Потім викладіть картоплю і присипте зеленню.
09
На зелень покладіть шар грибів і влийте в кожен горщик по 1/3 склянки води.
10
Останнім шаром насипте тертий сир.
11
Випікайте горщики в розігрітій духовці близько 40 хвилин.
12
Потім дайте трохи охолонути і подавайте.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores