Торт "Повітряний замок" - Image

Торт "Повітряний замок"

Number of servings: 10Cooking time: 3 h 50 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Не дарма торт назвали саме "Повітряним замком"! Тут і легке безе, і волоські горіхи, які можна замінити на будь-які інші, і варення, з яким так само можна експериментувати. Прикрасити торт тими ж горішками чи шоколадом - тут вже вам вирішувати. Варто тільки увімкнути трохи фантазії і наповнити торт саме такою начинкою, яка до душі вам і вашим близьким. Скуштувавши цей торт, ви неначе опинитесь в хмарах, в повітрі. Наче в повітряному замку ...

Ingredients

Яйця

10 шт.

Цукор

2 склянки

Борошно пшеничне

1 склянка

Ванільний цукор

2 ч.л.

Варення

3 ст.л

Коньяк

1 ст.л

Вершкове масло

200 г + ще трохи для змазування форми

Варене згущене молоко

1 банка

Гіркий шоколад

100 г

Волоські горіхи

100 г

Preparation steps

01

Спочатку треба приготувати бісквіт - його необхідно спекти за день до виготовлення торта. Духовку розігріти до 180°C. Борошно два рази просяти через сито.

02

У 6-ти яєць відокремити білки від жовтків. Білки покласти в холодильник. Жовтки збити з половиною склянки цукру доки вони не побіліють.

03

Охолоджені білки збити міксером на низькій швидкості до утворення легкої піни, потім збільшити швидкість і збити їх до стійкої піни, тонкою цівкою всипати ще половину склянки цукру.

04

Збиті білки акуратно з'єднати з жовтками, потім всипати борошно і все обережно перемішати.

05

Форму для торта змастити вершковим маслом і влити тісто. Випікати бісквіт в розігрітій духовці близько 35 хвилин. Готовий бісквіт потрібно витримати 8-12 годин, накривши його рушником. Після витримки розрізати бісквіт горизонтально на два коржі.

06

Потім приготувати сироп для коржів. Варення з'єднати з 1 ст.л. кип'яченої води, перемішати і злегка підігріти. Потім дати сиропу охолонути (він не повинен бути занадто гарячим) і влити коньяк. Все добре перемішати і рідиною, що вийшла змастити внутрішню поверхню коржів.

07

Для випічки безе розігріти духовку до 90°C. У решті яєць відокремити білки від жовтків (жовтки не знадобляться). Білки трохи охолодити і почати збивання, спочатку на низькій швидкості міксера, а після появи більш-менш стійкої піни - на високій, в кінці збивання поступово насипати тонкою цівкою по частинах цукор, що залишився (1 склянка) і ванільний цукор. Добре збиті білки не випливають з миски, навіть якщо ви переверне її.

08

Противень застелити пергаментовим папером або змастити вершковим маслом і розставити на нього невеликі безе - можна за допомогою кондитерського мішка, можна просто викласти їх десертною ложкою.

09

Випікати безе в розігрітій духовці близько 2 - 2,5 годин - вони повинні добре підсохнути і стати розсипчастими, але при цьому лише трохи змінити колір.

10

Для крему вершкове масло залишити при кімнатній температурі для розм'якшення. Коли воно стане досить м'яким, збити його міксером і потім, поступово, не припиняючи збивання, ввести варене згущене молоко. Продовжувати збивання, поки маса не стане однорідною і досить пишною.

11

Тепер необхідно зробити торт. Для цього на один з коржів нанести шар крему, на крем викласти шар безе (кілька безе залишити для прикраси). Для того, щоб між ними не було прогалин, кілька безе розламати на великі шматочки і заповнити ними порожні місця.

12

Шар безе покрити кремом, залишивши небагато для обробки. Підрівняти боки торта і покрити їх кремом. На поверхні торта розклсти безе для прикраси.

13

Волоські горіхи порізати не дуже дрібно (в цьому рецепті можна використовувати будь-які горіхи за смаком, також дуже вдалий варіант - мигдальні пелюстки). Покрити горіховою крихтою або мигдальними пелюстками стінки торта.

14

Шоколад розламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Можна покрити всю верхню поверхню торта шоколадом, а можна наповнити ним кондитерський шприц або просто поліетиленовий мішечок, відрізавши один куточок, і нанести на торт візерунки.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min