Шоколадний щербет - Image

Шоколадний щербет

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 15 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Щербет - це традиційний напій в країнах Сходу. Зазвичай він готується з шипшини, кизилу, троянди, лакриці і різних спецій. Але в даний час щербетом також називають особливі види прохолодних напоїв з фруктових соків і цукру з додаванням прянощів і морозива. Слово «щербет» запозичене з турецького «Şerbet», що означає напій. Ми вам рекомендуємо приготувати прекрасний шоколадний щербет. Цей десерт схожий на шоколадне морозиво, бо подається він охолодженим, точніше навіть замороженим. Зберігати такий десерт можна в морозилці близько 4 днів, але все ж краще з'їсти весь десерт відразу.

Ingredients

Молоко

500 мл.

Цукор

100 г.

Сіль

щіпка

Какао-порошок

50 г.

Шоколад темний

120 г.

Ванілін

0,25 ч. л.

Лікер (шокладний)

2 ст. л.

Preparation steps

01

У каструлі нагріти половину молока (250 мл.) з цукром, сіллю і какао. Збиваючи, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і дати покипіти 30 секунд.

02

Зняти з вогню, додати шоколад, ванілін і лікер. Вмішати молоко, що залишилося (250 мл.). Якщо шоколад повністю не розчинився, збити масу в блендері до однорідності.

03

Масу помістити в морозилку на 1,5-2 години, поки не замерзне по краях. Дістати і ретельно перемішати. Повторити цю процедуру ще 2-3 рази.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min