
Морквяний торт з курагою і апельсинами
Ще з часів Середньовіччя кулінари додавали в тісто моркву, а батьківщиною даного рецепта вважається Італія. В даний час цей рецепт можна зустріти в меню багатьох ресторанів і кондитерських. Готується торт швидко і просто, тому підходить і для приготування в домашніх умовах. Морквяний торт виглядає дуже красиво і яскраво, але головне, що він дуже корисний, містить багато калію і вітамінів групи А і С, адже до його складу входять такі продукти як морква, курага, апельсин, горіхи. Завдяки моркві, торт виходить дуже ніжним і соковитим, а вкраплення кислуватої кураги і апельсина надає йому незабутній смак і аромат.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Mlekoma Mascarpone Cheese 250g
125 г.
Carrots
100 г.
Walnut
50 г.
Oranges 1kg
200 г.
Uzbek Dried Apricots
50 г.
Biscuit Chocolate Оld Collection Bitter With Crushed Nuts Chocolate 69% 100g
40 г.
Aro Powdered Sugar 250g
40 г.
Chicken Egg C0 1pc
3 шт.
Sterilgarda Alimenti Whipped Cream 35% 200g
30 мл.
Verival Unrefined Cane Sugar 500g
100 г.
Top Grade Wheat Flour
150 г.
Dobryk Baking Powder
5 г.
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Збити в мисці яйця і цукор до стану піни. В окремій мисці змішати борошно і розпушувач, додати сіль. Моркву натерти на дрібній тертці. Курагу і горіхи дрібно насікти. Зняти з апельсинів цедру, розділити часточки апельсина і очистити їх від плівки.
02
Змішати збиті яйця з борошняною сумішшю, додати сюди ж горіхи, курагу. Перемішати. Замісити тісто. Перекласти тісто у форму для випікання. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200ºС.
03
Змішати сир маскарпоне із цукровою пудрою, додати в суміш вершки, перемішати до однорідної консистенції.
04
Дістати торт з духовки, він повинен охолонути. Змастити зверху торт вершковим кремом, прикрасити шматочками апельсина. Посипати тертим шоколадом із цедрою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores