
Печиво з абрикосами та лимонною глазур'ю
Що може бути краще, ніж печиво, зроблене своїми руками? Воно набагато смачніше, солодше і навіть корисніше, ніж з магазину. Його можна зробити так багато, як вам потрібно, і пригощати ним своїх діток, друзям подавати до чаю, та й самому побалувати себе смакотою. Таке печиво сподобається дітям, особливо завдяки незвичайному своєму вигляду. Воно схоже на яєчню. Можна влаштувати різні забави, а призами буде ось таке цікаве печиво. Абрикос надає йому соковитості і свіжості, а лимонна глазур робить печиво не занадто солодким. До того ж готується воно дуже швидко, так що діткам чекати не доведеться. Тому можете сміливо прямо зараз відправлятися робити це смішне і смачне печиво.
Ingredients
Масло вершкове
100 г.
Цукор
80 г
Яйце
1 шт.
Молоко
1 ст. л.
Борошно
250 г.
Абрикоси
800 г.
Цукрова пудра
120 г.
Лимон
50 г.
Preparation steps
01
Вершкове масло розм'якшити і міксером збити з цукром.
02
Продовжуючи збивати, додати яйце і молоко.
03
Просіяти борошно і змішати з яєчно-масляною сумішшю. Замісити м'яке тісто.
04
На присипаному борошном столі розкачати тісто в пласт товщиною близько 3-4 мм.
05
Вирізати з нього кружечки діаметром близько 6 см.
06
Розігріти духовку до 180ºС.
07
Деко застелити пергаментом, викласти на нього кружечки з тіста. Поставити в духовку на 12-15 хв.
08
Залишити печиво на деко на 10 хв., потім перекласти на решітку і повністю охолодити.
09
Половинки абрикосів викласти на паперові рушники, дати їм обсохнути.
10
Для глазурі в цукрову пудру додавати потроху лимонний сік, перемішуючи виделкою.
11
Нанести глазур на кожне печиво. У центр печива покласти половинки абрикос. Дати глазурі застигнути.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores