
Іспанський смажений картопляний салат
Досить оригінальний салат з одного основного інгредієнта (картоплі) і заправки. Салат, родом із сонячної Іспанії, має пікантний трохи гострий смак. За бажанням при обсмажуванні картоплі можна додати різні спеції, наприклад, сушений базилік, орегано, кмин, розмарин, суміш перців. У соус-заправку можна додати плавлений сир, замість тертого твердого, а з часнику вичавити сік, тоді соус буде більш однорідним. Співвідношення гірчиці і майонезу можна підбирати по своєму смаку. Також не зайвим буде додати будь-яку свіжу подрібнену зелень. Подавайте такий салат як гарнір до птиці, риби або м'ясних страв.
Ingredients
Картопля
600 г.
Олія оливкова
30 мл.
Часник
30 г.
Майонез
20 г.
Лимон
30 г.
Сир
30 г.
Гірчиця діжонська
10 г.
Перець чорний мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Сир натерти на крупній тертці. З'єднати сир з часником, майонезом і гірчицею.
02
Картоплю помити, розрізати на шматочки і обсмажити на оливковій олії. Збризнути її лимонним соком.
03
Додати заправку до картоплі і перемішати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores