
Риба, запечена в соляному тісті
Правильніше було б назвати цей рецепт "Риба, запечена в солі", бо соляне тісто - це дійсно тісто, приготоване на основі води з солі, борошна (співвідношення приблизно 1:1) та яєць. У соляному тісті запікають рибу в ресторанах, бо приготована таким чином риба виглядає більш привабливо, ніж запечена просто в солі, а якщо попрацювати над декором соляного тіста, риба буде виглядати дуже святково. Запропонований рецепт - це більш простий варіант, але принцип запікання риби однаковий. Цей принцип дозволяє максимально зберегти соковитість, смак і аромат риби, так як вона запікається без доступу повітря, у власному соку. Порада: шар солі повинен бути обов'язково не менше 2-х см.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Salt Egypt
600 г.
Cold-smoked Back Halibut
0,5 шт.
Packaged Green Peppers
за смаком
Red Onion
за смаком
Odeskyy Mayonez Provence Mayonnaise 67% 600g
за смаком
Preparation steps
01
Очищена від нутрощів риба повинна бути обов'язково зі шкірою. Очистити шкіру від луски. Промити під водою, обсушити на паперовому рушнику.
02
Духовку розігріти до 200ºС. У форму для випікання з товстими стінками і дном викласти на дно товстий шар солі. Викласти зверху на сіль рибу, засипати рибу зверху сіллю, щоб риба була повністю покрита. Скропити сіль водою.
03
Поставити в духовку на 40 хвилин. Витягнути рибу з духовки, розбити соляний шар, перекласти рибу на тарілку, подавати з тушкованими овочами, заправити можна майонезом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores