
Картопляні латкес з йогуртом і червоною ікрою
Латкес - традиційна страва єврейської кухні, яка подається як частування на єврейське свято Ханука і являє собою смачні хрусткі картопляні оладки. Після натирання картоплі на терку, обов'язково віджимайте ретельно зайву рідину, оскільки з вологої картоплі оладки вийдуть жирними і мокрими, будуть розпадатися на сковороді і повільно присмажуватися в олії. Викладати тісто ложкою на сковороду потрібно в добре розігріту олію, щоб картопляні оладки швидко підсмажилися до золотистої скоринки і не ввібрали в себе занадто багато жиру. При викладанні на сковороду тісто відразу потрібно злегка приплющити ложкою. І ще порада: щоб латкес були хрусткими, бажано не складати їх стопкою і не накривати зверху.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Packed Potatoes
700 г.
Packed Onion from 3kg
2 шт.
Top Grade Wheat Flour
4 ст. л.
Dobryk Baking Powder
1 ч. л.
Chicken Egg C0 1pc
2 шт.
Salt Egypt
1 ч. л.
Vash Tsukor Sugar 10kg
0,5 ч. л.
Spice Black Pepper Ground
0,5 ч. л.
Shalanda Keta Salted Red Caviar
130 г.
Fanni Yogurt 2.2% 750g
100 мл.
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
150 мл.
Preparation steps
01
Цибулю дрібно нарізати. Яйця збити. Змішати в мисці борошно, збиті яйця і цибулю. Додати сюди ж цукор, розпушувач, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.
02
Картоплю очистити, натерти на тертці, перекласти в друшляк і віджати зайву рідину.
03
Додати натерту картоплю в загальну масу, перемішати. Розігріти олію на сковороді, викладаючи по одній столовій ложці отриманого тіста на сковороду, обсмажити з обох боків до золотистого кольору.
04
Після, викласти готові латкес на паперовий рушник, висушити від зайвого жиру. Перекласти в теплу духовку.
05
При подачі на кожен корж викласти ложку йогурту, зверху покласти кілька ікринок. Подавати відразу ж.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores