Курка в молоці - Image

Курка в молоці

Number of servings: 10Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Пропонуємо вашій увазі самий простий і легкий рецепт приготування курки .Готовиться швидко, м'ясо виходить ніжне, духмяне, з хрусткою ароматною скоринкою. Молоко, в якому тушиться наша курка, надає їй дивну м'якість. Пікантний смак, надзвичайно красивий колір і пряний аромат надають курці цедра лимона, часник і каррі. До того ж дуже поживна і корисна страва. Адже куркума, яка є основним компонентом каррі, стимулює імунну систему людини і допомагає руйнувати шкідливі білки, які блокують роботу мозку і викликають хворобу Альцмейгера у літніх людей. Готуйте, споживайте і будьте здорові!

Ingredients

Курка

1,5 кг.

Молоко

500 мл.

Часник

5 зубчиків

Вершкове масло

1 ст. л.

Карі

1 ч. л.

Цедра лимону

1 шт.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Preparation steps

01

Курку розрізати приблизно на 10 шматочків. Кожен шматочок добре посолити і поперчити.

02

У сковороді розтопити масло і обсмажити половину шматочків на сильному вогні. Кожну сторону обсмажувати приблизно протягом 5 хвилин.

03

Потім зняти з вогню підсмажені шматочки. Повторити операцію із другою порцією курки.

04

З одного лимона акуратно зняти цедру (найкраще овочевим ножем).

05

Зубчики часнику очистити, розім'яти їх і покласти у форму для запікання. Зверху на часник викласти обсмажені шматочки курки.

06

На сковороду, в якій смажилася курка, вилити молоко. До нього додати карі і цедру лимона. Молоко за смаком посолити, поперчити і довести до кипіння.

07

Потім зняти молоко з вогню і перелити все зі сковороди в форму з куркою. Поставити форму в розігріту до 200°С духовку. Випікати 30-40 хвилин.

08

Подавати курку слід попередньо поливши молоком, щоб вона була м'якою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Курка в молоці – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua