
Сирне суфле з мускатним горіхом
Повітряне, легке, невагоме. Всі ці чудові слова в точності описують найсмачнішу французьку страву суфле. Напевно всі відразу подумали про шоколадно-вершковоий десерт, що тане в роті. А ось і ні. Вашій увазі дохідливий рецепт сирного суфле з мускатним горіхом. Ви безпам'ятно закохаєтесь в цю страву ще на етапі її приготування, коли з духовки почне доноситися божественний аромат свіжої випічки та пряних спецій. Соковита сирна начинка, дбайливо загорнута ніжним м'якушем, і хрустка золотава скоринка нікого не залишать байдужим. І наостанок хочеться відзначити, що суфле в порційних чашках – це не тільки швидко і смачно, але ще і дуже зручно: і гостей можна здивувати, і рідних порадувати.
Ingredients
Сир плавлений
150 г.
Молоко
200 мл.
Масло вершкове
50 г.
Горіх мускатний
3 г.
Борошно пшеничне
50 г.
Яйце куряче
2 шт.
Preparation steps
01
На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому борошно до золотистого кольору. По трохи додавати молоко, перемішуючи. Довести молочну суміш до загустіння (готувати близько 2-3 хвилин на маленькому вогні).
02
Сир нарізати шматочками. Додати сир в молочний соус і всипати мускатний горіх. Готувати до розплавлення сиру і вимкнути вогонь. Відразу ж додати яєчні жовтки, розмішати і дати трохи охолонути. Збити білки і додати в сирну масу.
03
Духовку розігріти до 170°C. Сирну масу вилити у формочки (заповнювати на 3/4) і поставити їх у духовку. Випікати суфле близько 20-25 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores