
Котлети із індички з сиром і помідорами
Всі ми звикли асоціювати фрукти і овочі з величезною користю. На щастя, це далеко не весь список «вітамінних» продуктів. Так, наприклад, у м'ясі індички в рекордних кількостях містяться вітаміни А і Е, а також приголомшливий набір цінних мікроелементів. І при цьому шкідливого холестерину в цьому ніжному м'ясі на порядок менше, ніж у свинині, телятині та яловичині. Ось чому страви з індичатини вважаються дієтичними і низькокалорійними. Але і приголомшливий смак – теж не остання їх гідність. Вашій увазі смачні, соковиті і дуже красиві котлетки із індички з сиром і помідорами для Вашого святкового застілля. Готувати їх необхідно в два етапи: спочатку на сковороді, потім – відправити в духовку.
Ingredients
Філе індички
1 кг
Батон
150 г
Молоко
0,5 склянки
Цибуля
1 шт.
Помідори
3 шт.
Твердий сир
200 г
Панірувальні сухарі
150 г
Сіль
за смаком
Мелений чорний перець
за смаком
Рослинна олія для смаження
5 ст.л.
Preparation steps
01
Хліб замочіть в молоці.
02
Філе індички пропустіть через м'ясорубку або подрібнювач.
03
Цибулю також прокрутіть або подрібніть і з'єднайте з фаршем.
04
Розм'яклий хліб злегка відіжміть і теж додайте у фарш.
05
Посоліть і поперчіть за смаком і все добре перемішайте .
06
З фаршу сформуйте середнього розміру котлетки і обваляйте їх у панірувальних сухарях (в сухарі можна додати кунжут і будь-які спеції на ваш смак, наприклад, паприку або куркуму).
07
У сковороді добре розігрійте олію і обсмажте в ньому котлети по 5-7 хвилин з кожного боку.
08
Тим часом духовку розігрійте до 180°C.
09
Обсмажені котлети викласти у форму для запікання.
10
Помідори наріжте кружечками, сир натріть на середній терці.
11
На кожну котлету покладіть по кружечку помідора і посипте тертим сиром.
12
Запікайте в розігрітій духовці до розплавлення сиру (близько 15 хвилин).
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores