
Хачапурі з сиром
У нашій країні знайдеться чимало поціновувачів та шанувальників кавказької кухні. Воно й не дивно, адже у них що не страва, так справжнісінький шедевр. Ось і сьогодні ми запропонуємо вам приготувати одну із страв кавказької кухні - це хачапурі з сиром. Це насправді не хитра страва і легка у приготуванні. Вона підійде для смачного і ситного сніданку з солодким чаєм. Хачапурі - це одна із традиційних страв грузинської кухні. Хачапурі сьогодні готують і в інших країнах світу за межами Грузії. А все тому, що це дійсно смачно, ситно і корисно! Хачапурі готують з різними начинками. Але оригінальний грузинський хачапурі - це саме хачапурі з сиром. Тому давайте приготуємо цю споконвічну грузинську страву.
Ingredients
Кисломолочний сир
200-250 г.
Вершкове масло
150 г.
Цукор
1/4 ст. л.
Яйця
2 шт.
Борошно
1,5 ст.
Сода
1/2 ч. л.
Сир
200-300 г.
Сметана
1 ст.
Часник
3 зуб.
Preparation steps
01
Для начинки потрібно натертий сир змішати з яйцем, сметаною і дрібно нарізаним часником. Добре перемішати.
02
Для тіста потрібно творог змішати з розтопленим вершковим маслом. Додати соду, погашену оцтом, цукор і яйце. Всипати просіяне борошно.
03
Тісто накрити рушником і залишити на 10 хвилин.
04
Потім тісто потрібно розділити на дві частини.
05
Обидві частини тіста розкачати у вигляді тонких круглих коржиків. На нижній корж викласти начинку, накрити верхнім коржем так, щоб краї верхнього були загнуті під нижній.
06
Хачапурі змастити збитим яйцем, проколоти в декількох місцях.
07
Випікати 45 хвилин при температурі 180°С.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores