
М'ясні тефтелі з сиром
Для приготування м'ясних тефтелей з сиром найкраще підходить змішаний фарш (яловичина + свинина в рівних пропорціях). Якщо брати м'ясо індички або курки, тефтелі вийдуть соковитими і ніжними. Додавання в фарш хліба також зробить готові тефтелі більш м'якими. Замість хліба можна скористатися панірувальними сухарями: їх теж можна залити молоком або ж додати в фарш в сухому вигляді. Щоб тефтелі вийшли ще більш ситними, в них найчастіше додають відварений рис, тушковану капусту або навіть квасолю. До тефтелів можна відварити макарони, потушкувати овочі або приготувати картопляне пюре.
Ingredients
Фарш м'ясний
500 г.
Яйце куряче
1 шт.
Хліб білий
2 шматки
Сир
200 г.
Томатна паста
1 ст. л.
Борошно пшеничне
2 ст. л.
Зелень
за смаком
Приправи
за смаком
Preparation steps
01
Змішати в мисці фарш, яйце, натерту цибулю, додати сіль і перець за смаком. Перемішати до однорідної маси.
02
Сир нарізати кубиками розміром в 1 см. Із фаршу скачати кульки середнього розміру, трохи притиснути для утворення коржика, покласти в центр кубик сиру, знову скачати в кульку.
03
Викласти на деко отримані тефтелі. Випікати в розігрітій до 200°C духовці протягом 15-20 хвилин.
04
Для приготування соусу необхідно обсмажити на сковороді з додаванням олії подрібнену цибулю, влити томатну пасту, висипати борошно, посолити і поперчити за смаком. Тушкувати протягом 3 хвилин, в кінці додати зелень.
05
Перед подачею залити тефтелі соусом зі сковороди.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores