
Тальятеле з беконом, салямі і помідорами
Тальятеле – традиційний італійський різновид локшини. Ці макаронні вироби з яєчного тіста заслужено стали «обличчям Болоньї». За формою паста тонка і плоска. Після приготування вона рясно вбирає рідину, тому вода, що залишилася після варіння, стане в нагоді для розведення соусу. Буквально пара-трійка столових ложок. А тепер про соус. З помідорів необхідно зняти шкірку і видалити насіння. Так вони стануть м'якими і віддадуть свій сік пасті. З чорним меленим перцем можна додати кайєнський перець. Тільки не переборщіть – він дуже гострий.
Ingredients
Бекон
100 г.
Салямі
150 г.
Цибуля
1 шт.
Помідори
5 шт.
Паста Тальятеле
300 г.
Оливкова олія
за смаком
Сіль
за смаком
Черний мелений перець
за смаком
Preparation steps
01
Цибулю нарізати кубиками, помідори нарізати крупно.
02
Бекон і салямі нарізати. Обсмажити на сковороді, помішуючи, щоб не утворилася скоринка. Додати трохи олії, цибулю і на невеликому вогні готувати до золотистого кольору.
03
Помідори додати в сковороду до бекону і салямі, посолити, поперчити за смаком. Збільшити вогонь і готувати, помішуючи, 10 хвилин. Волога повинна майже повністю випаруватись.
04
Варити пасту у великій кількості води з додаванням солі. Воду повністю не виливати - нею можна розбавити соус.
05
Перекласти пасту з каструлі в сковороду, перемішати і прогріти.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores