Паелья з морепродуктами - Image

Паелья з морепродуктами

Number of servings: 6Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Dinner

Паелья - це заморський іспанський плов. Асорті морепродуктів: креветки, кальмари, мідії і риба. Зберегти інтригу вам вдасться від початку і до кінця готування: по черзі підключаючи до процесу кожен морський інгредієнт, а наприкінці залити рис з відвару креветок і соком черепашок. У іспанців існує традиція - готувати страву щонеділі, і збираючись всією сім'єю ласувати прекрасним обідом. Дуже тремтливо ​​вони відносяться до паельї ще з 18 століття. Тоді й не підозрювали, що саме їх морський делікатес незабаром стане символом країни, їх візитною карткою і традиційною їжею. На обідньому столі ця страва створює відчуття свята та екзотики, і чесно кажучи, не є частим гостем у повсякденному житті українців.

Ingredients for the recipe

Steamed Rice
46.10 - 72.40

Steamed Rice

per 1 kg

Ingredients

Steamed Rice

500 г.

Baked Fish Fillet under Cheese

250 г.

Shrimps 90/120

12 шт.

Spicy Mussels

12 шт.

Fresh Frozen Beaten Octopus

12 шт.

Frozen Squid Tubes

200 г.

Onion

1 шт.

Garlic

1 зуб.

Kotanyi Red Sweet Pepper 35g

1/2 шт.

Carrots

1 шт.

Celery Stalk

1 стебло

Veres Green Peas 210g

100 г.

Auchan Oregano 20g

1/2 ч. л.

Eko Mushroom Soup

1 л.

Parsley 70g

пучок

Kotanyi Natural Saffron 12g

щіпка

Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l

150 мл.

Tomato

3 шт.

Preparation steps

01

Філе білої риби нарізати невеликими шматочками. Обсмажити до утворення рум'яної скоринки. Відставити і перейти до креветок.

02

Креветки розділити на 2 частини: одна - очищена, інша - неочищена (видаляються тільки кишки). Другу частину (неочищену) обсмажити на оливковій олії до рожевого кольору.

03

Приготувати відвар. Панцирі і голови "очищених" креветок обсмажити на вершковому маслі, залити 350 мл. води. Уварити. Після - процідити. Креветковий відвар готовий!

04

Наступний на черзі кальмар. Очищені від шкірки кальмари обсмажити.

05

Перейти до мідій і інших ракушок. Їх помістити в каструлю. Нагріти. Залишити під кришкою.

06

Підготувати цибулю, червоний перець, часник, селеру, моркву і помідори. Спасерувати на олії цибулю, перець, а потім часник. Потім додати моркву і селеру, нарізані як і усі овочі - кубиками. В останню чергу підкинути помідори (без шкірки і насіння). Перемішати. Пасерувати 3 хвилини.

07

Коли овочі будуть готові, насипати до них рис. Обсмажити пару хвилин і додати горошок. Приправити орегано (материнкою).

08

У бульйон додати шафран. Дати розчинитися. Залити рис сумішшю із бульйону і креветкового відвару. А також в суміш можна додати сік ракушок, який вони виділили, настоюючись у каструлі. Готувати рис на сильному вогні 5 хвилин.

09

Викласти на рис рибу (раніше підготовлену), кальмари, креветки. На слабкому вогні варити ще 15 хвилин.

10

На поверхню паельї викласти креветки обсмажені (неочищені, в панцирі) і половинки ракушок. Готувати пару хвилин. Потім вимкнувши вогонь, дати настоятися 10 хвилин.

11

Подавати в сковороді, присипавши петрушкою. Паелья готова!

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Seabass baked in foil

Seabass baked in foil

2

30 min