Шоколадний торт із апельсиновим желе - Image

Шоколадний торт із апельсиновим желе

Number of servings: 8Cooking time: 6 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Набридло щодня їсти тільки картоплю і каші? Пора урізноманітнити свій звичний раціон і спробувати смачний десерт з апельсиновим желе. Від однієї назви вже з'являється апетит і хочеться скоріше його спробувати. Ще б пак, апельсинове желе в поєднанні з шоколадом - солодка спокуса. Влаштувати свято в будній день ніхто не забороняє, тому не будемо його відкладати, а влаштуємо зараз же. Для такого торта і часу не шкода, але як приємно буде насолоджуватися "своїм" десертом за чашкою теплого чаю. Помріяли? А тепер можна і приступити до готування. Кулінарна шпаргалка готова, залишилося тільки уважно слідувати їй - і все вийде!

Ingredients for the recipe

7 Flour 1kg
21.90

7 Flour 1kg

1 kg

Ingredients

7 Flour 1kg

250 г.

Homemade Butter

180 г.

Vash Tsukor Sugar 10kg

3 ст. л.

KhMZ Sour Cream 20%

3 ст. л.

Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs

1 шт.

Orange

3 шт.

Aro Powdered Sugar 250g

2 ч. л.

Dobryk Gelatin 15g

2 ст. л.

Biscuit-Chocolate Waffles with Сhocolate Truffle 50g

250 г.

Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g

30 мл.

Grand Marnier Cordon Rouge Orange Liqueur 40% 0.7l

1 ст. л.

Preparation steps

01

Спершу просіяти борошно. Додати до нього сіль, нарізане шматочками вершкове масло, у борошні посічене в крихту, жовток, сметану і цукор. Тісто вимісити і загорнути  в харчову плівку. Відправити до холодильника на 30 хвилин.

02

Коли тісто охолоне, укласти його у форму, змащену рослинною олією. Вирізати з пергаменту коло, укласти на тісто, і насипати зверху квасолю. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку і випікати 30 хвилин.

03

Замочити желатин в холодній кип'яченій воді (хвилин на 20). З апельсина зняти цедру, використавши дрібну терку. Вижати з апельсинів сік і трішечки підігріти. Покласти желатин і перемішати, щоб він розчинився. Після того, як суміш охолоне, додати в неї раніш натерту цедру і лікер.

04

Тим часом, вийняти з духовки форму і прибрати з неї квасолю разом з пергаментом. (Якщо тісто не випеклося повернути ще хвилин на 10 випікатися). Поки тісто охолоджується підготувати форму для желе: узяти нашу основу і змастити дно і борти білком і вилити в нього апельсиновий сік. Дати остигнути желе в холодильнику (мінімум 4 години).

05

Невеликі шматочки шоколаду викласти в посудину разом з вершковим маслом 80 г. і розтопити на водяній бані, при цьому постійно помішуючи. Додати в шоколадну масу вершки і залишити доки не розчиняться.

06

Остудити масу до кімнатної температури і перелити її у форму поверх апельсинового желе. Поставити в холодильник на 2 години. І тортик готовий!

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min