
Салат з рисом і мідіями
Салат з рисом і мідіями готується дуже швидко і просто, він дуже легкий і смачний, тому це блюдо чудово підійде для вишуканої вечері. Морепродукти ідеально поєднуються з рисом, гармонійно доповнюючи один одного і підкреслюючи кращі відтінки смаку. Мідії - це унікальний продукт, дуже корисний і поживний і при цьому легкий. Перед приготуванням салату мідії слід добре промити. У нас мідії зазвичай продаються в замороженому вигляді. Готувати розморожені мідії потрібно відразу, так як вони швидко псуються. Запах у мідій повинен бути морським. Відомо, що мідії - це дуже низькокалорійний продукт, тому дієтологи часто рекомендують страви з мідій для своїх пацієнтів.
Ingredients
Мідії заморожені
400 г.
Рис
5,5 ст. л.
Олія оливкова
4 ст. л.
Оцет винний білий
1,5 ст. л.
Помідори черрі
5,5 шт.
Яйце куряче
1,5 шт.
Молоко
8,5 ст. л.
Лавровий лист
0,5 шт.
Петрушка
1,5 ст. л.
Перець чорний мелений
за смаком
Перець чорний горошком
за смаком
Сіль морська
за смаком
Preparation steps
01
Мідії необхідно попередньо розморозити, після чого відварити в молоці, куди ще додати лавровий лист, сіль, перець горошком. Після, перекласти в миску.
02
Відварити рис до повної готовності. Після, остудити рис, змішати його з мідіями.
03
Відварити яйця, остудити і нарізати часточками. Помідори промити, розрізати навпіл.
04
У мисці окремо збити олію із оцтом, додати сіль і перець. Перемішати.
05
Додати до рису і мідій яйця і помідори, заправити приготованим соусом салат. Додати посічену петрушку.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores