
Салат із оселедця і буряка з апельсиновою заправкою
Дуже смачний і незвичайний салат. Всі інгредієнти гармонійно поєднуються. Разом буряк і оселедець в одному рецепті - це класика, а в поєднанні з апельсином і коріандром - справжній модерн. Щоб буряк зберіг максимальну кількість вітамінів і не вийшов водянистим, його запікають у духовці, загорнувши в два шари фольги. Апельсиновий соус надає салату соковитість і свіжість, прекрасно відтіняє і смак буряка, і смак оселедця, роблячи його ніжніше. Готовому салату потрібно дати настоятися протягом 30-40 хвилин. Подають салат з буряком і оселедцем під апельсиновим соусом злегка охолодженим.
Ingredients
Оселедець слабосолений
1 шт.
Буряк
2 шт.
Апельсини
1 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Салат зелений
200 г.
Коріандр
1 пучок
Олія рослинна
за смаком
Preparation steps
01
Видалити нутрощі з риби, очистити від шкіри і кісток, нарізати невеликими шматочками.
02
Відварити буряк, остудити, після очистити від шкірки. Нарізати буряк кружечками, змішати буряк з рослинною олією.
03
Вичавити із апельсина сік. Розігріти сковороду, налити апельсиновий сік, додати цукор, випарити сік до загущення. Остудити суміш зі сковороди, після змішати з рослинною олію.
04
При подачі викласти листя зеленого салату на тарілку, зверху нарізаний кружечками буряк, присипати коріандром, викласти зверху шматочки риби. Заправити салат апельсиновим соусом. Посипати кільцями цибулі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores