Малина в кремі сабайон - Image

Малина в кремі сабайон

Number of servings: 4Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Сабайон – класичний італійський крем зі збитих яєчних жовтків з цукром і вином (лікером, шампанським). Отриману суміш готують на водяній бані, потім подають у гарячому або охолодженому вигляді. Цей яєчний крем вперше був приготований в далекому ХVI столітті італійським кухарем Скаппі. У загальному розумінні «сабайонами» називають різновид італійських десертів зі збитих жовтків з фруктами і алкоголем. Навчившись готувати цей ніжний крем, Ви значно розширите Вашу домашню колекцію десертів і випічки. Адже з сабайону виходить дивовижний фруктовий мус, морозиво і навіть тортики. Сьогодні ж пропонуємо насолодитися малиною в кремі сабайон – чудовим п'янким десертом зі стиглою ягодою.

Ingredients

Жовток яєчний

4 шт.

Пудра цукрова

50 г.

Лікер

10 мл.

Вода

20 мл.

Вершки 33-35%

100 мл.

Малина

340 г.

Preparation steps

01

Жовтки збити з цукром в пишну масу. Додати воду, лікер і ще раз збити. Поставити на водяну баню і збивати близько 4 хвилин. Поставити миску з кремом на лід і збити до густого стану.

02

Збити вершки до стану густої піни. Додати вершки до жовткової маси і довести крем до однорідної консистенції. Малину помити (або розморозити). Викласти в келихи малину і крем. Прикрасити ягодами малини і, за бажанням, м'ятою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Chocolate Prune

Chocolate Prune

9

30 min

Малина в кремі сабайон – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua