Кільця кальмара - Image

Кільця кальмара

Number of servings: 4Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Погодьтеся: закуски з морепродуктів найчастіше з'являються на наших столах по особливому приводу – до свята або торжества. А ось у іспанців ці вишукані для нас делікатеси, в тому числі і кальмари, є частиною повсякденного раціону. Пропонуємо і Вам зануритися в іспанський колорит і приготувати «Calamares a la romana» – традиційну для Іспанії страву з обсмажених кілець кальмара із хрусткою скоринкою під майонезно-часниковим соусом. При цьому даним соусом багата іспанська фантазія не обмежується: морепродукт подають також з томатним соусом, песто, гострою заправкою. Важливо не перетримати кальмарів на сковороді, інакше м'ясо стане жорстким, практично неїстівним, а Ви ризикуєте зіпсувати страву.

Ingredients

Тушка кальмара

500 г.

Яйце

2 шт.

Борошно

150 г.

Рослинна олія

300 мл.

Майонез

1/2 ст.

Часник

2 зуб.

Preparation steps

01

Взяти тушки кальмарів. Видалити плівку. Ретельно їх промити під холодною водою. Потім нарізати кільцями.

02

Яйця збити в посудині. У окрему миску просіяти борошно. Обваляти кільця кальмара у борошні, потім в яйці і знову у борошні.

03

Обсмажити кальмари в сковорідці на рослинній олії, приблизно 3 хвилини. Прибрати зайвий жир за допомогою серветки. Посолити.

04

Приготувати соус для кальмарів. Для цього, часник очистити, зубчики дрібно порізати. Змішати з майонезом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кільця кальмара – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua