Полуничний джем - Image

Полуничний джем

Number of servings: 4Cooking time: 2 hDifficulty: EasyMeal: Dinner

Щоб запастися на зиму різними джемами і варенням, потрібно заздалегідь підготуватися. Якщо у вас полуниця була дуже урожайна, і вам хочеться цей смак відчувати цілий рік, тоді пропонуємо вам запастися смачним полуничним джемом. Зазвичай джеми з полуниці виходять дуже солодкі, але це не псує їхній смак. Навпаки, в цьому і є їх особливість. Ви можете мазати ним навіть звичайний шматок хліба, і ваше чаювання перетвориться на маленьке свято завдяки полуничному джему. Якщо ж у вас своєї полуниці немає, цілком зійде і з магазину або ринку. Якщо ж замінити полуницю суницею, то майте на увазі, що джем буде не такий солодкий.

Ingredients

Полуниця

1000 г.

Цукор

500 г.

Лимон (сік)

1 шт.

Пектин яблучний

25 г.

Preparation steps

01

Помити і очистити полуницю, розрізати навпіл, якщо велика то на 4-и частини. Покласти в таз для варення, засипати цукром, влити сік лимона і додати пектин.

02

На середньому вогні довести до кипіння, постійно акуратно помішуючи. Коли закипить проварити всього 4 хвилини!

03

Розкласти в чисті банки, закрити кришками. На дно каструлі покласти рушник, на нього поставити банки, залити холодною водою на 3/4, дати закипіти, прокип'ятити 15 хвилин, вимкнути і нехай у воді охолонуть. Зберігати в прохолодному сухому місці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Полуничний джем – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua