Класичний глінтвейн з апельсинами - Image

Класичний глінтвейн з апельсинами

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

У перекладі в німецької "глінтвейн" означає навіть не просто гаряче, а палаюче вино. Саме завдяки своїм чудовим зігріваючим властивостям напій завоював таку популярність у Північній Європі, де, власне він і народився - адже тільки в холодні зими може прийти в голову нагріти вино, та ще й, для більшого ефекту, додати запашних прянощів. Цей неодмінний атрибут європейських різдвяних базарів прижився і у нас - і ми його прийняли як рідного. І навіть навчилися готувати це зілля від застуд і поганого настрою вдома.

Ingredients

Сухе червоне вино

750 мл

Апельсин

1 шт.

Гвоздика

5 бутончиків

Мелений мускатний горіх

1/4 ч.л.

Кориця

1 палочка

Мелений імбир

1 ч.л.

Мед

за смаком

Preparation steps

01

У каструльці з'єднайте всі спеції (за бажанням ви також можете додати аніс, духм'яний перець, кардамон).

02

Влийте 100 мл води, доведіть її до кипіння і зніміть відвар з вогню. Накрийте кришкою і дайте постояти приблизно 10 хвилин, потім процідіть.

03

Апельсин разом з шкіркою наріжте кружечками.

04

У каструлю влийте вино, додайте відвар спецій і трохи меду за смаком (приблизно 2 ст.л.), покладіть апельсин.

05

Доведіть вино майже до кипіння (але ні в якому разі не кип'ятіть!). Подавайте напій гарячим, поклавши в кожну склянку часточки апельсина.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min