
Грецька картопляна закуска з мигдалем і часником
За своїм звичаєм грецька кухня славиться тим, що використовує у своїх рецептах досить багато овочів, мигдалю і оливок. Дана страва не містить м'яса. Але незважаючи на відсутність у ньому м'ясного білка воно досить поживне і корисне, завдяки вмісту в ньому таких корисних продуктів, як мигдалю, оливкової олії. Про користь картоплі говорити не доводиться, оскільки в українській кухні це основа основ і ми дуже багато про неї знаємо. Таким чином, ансамбль всіх зазначених у рецепті інгредієнтів у своєму з'єднанні дадуть неперевершений результат. І цей результат залишить тільки самі найяскравіші враження у вас.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Packed Potatoes
340 г.
Almond
50 г.
Bread Crumbs
100 г.
Garlic
3 зуб.
Akvulya Still Water 2l
100 мл.
Lemon
40 г.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
50 мл.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 180°C. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре.
02
Мигдаль і сухарі викласти на деко. Поставити в духовку на 10 хвилин і підсмажити. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.
03
У блендері подрібнити сухарі, мигдаль, часник. Додати воду, лимонний сік і сіль. Додати в блендер пюре і оливкову олію. Ще раз подрібнити блендером до однорідної консистенції. Охолодити закуску, подавати з крекерами або чіпсами.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores