Рибний мус - Image

Рибний мус

Number of servings: 2Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Як Вам відомо, мус – це ніжний десерт французької кухні, основа якого – фруктово-ягідне пюре і молочні продукти. Не обходиться і без спеціальних інгредієнтів, які сприяють утворенню стійкої піни – наприклад, яєчні білки і желатин. А як Ви дивитеся на те, щоб приготувати зовсім несолодкий мус, скажімо, з риби? Така закуска на перший погляд здасться Вам трохи дивною, але повірте: з'ївши ложечку подрібненого рибного філе, збитого з ніжними вершками, Ви отримаєте справжню насолоду і не зможете відірватися від такої смакоти. Така страва цілком заслуговує бути присутньою на святковому столі. Зазвичай її подають в якості соуса до м'яса, а також намазують сумішшю хліб.

Ingredients

Риба

250 г

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Желатин

за смаком

Білок яєчний

1 шт.

Вершки 33-35%

250 мл

Preparation steps

01

Рибу відварити в підсоленій воді. Дістати її з бульйону, але бульйон не виливати. Желатин залити теплим бульйоном і розмішати до повного розчинення. Рибу нарізати шматочками, покласти в чашу блендера. Туди ж додати вершки, спеції, желатин. Все подрібнити і перемішати до однорідного стану.

02

Яйце розбити, відокремити білок від жовтка. Білок збити міксером в стійку піну. Обережно вмішати білкову піну в рибну масу. Довівши до однорідної консистенції, викласти мус у формочки. Поставити в холодильник і охолоджувати близько 60 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Рибний мус – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua