
Чулама з телятини
Будь-яка кухня світу має у своєму національному меню те, що французи називають рагу. Ось і чулама – рагу на румуно-болгарський манер. Ця гаряча нехитра страва являє собою м'ясо (за традицією використовують ніжну телятину або баранину), тушковане з картоплею і грибами в білому соусі. Яскравим прикладом білого соусу, використовуваного для чулами, виступає бешамель – традиційний французький соус із трохи обсмаженого на олії борошна і молока (вершків або сметани), доведений до густої консистенції. Однак для цієї страви молочний продукт можна замінити м'ясним бульйоном. Не обходиться і без пряних акцентів. У чуламу додають червоний перець, часник і гострий сир.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Steak Meat
1 кг.
Carrots
100 г.
Packed Onion from 3kg
75 г.
Parsley 70g
50 г.
Homemade Butter
60 г.
Top Grade Wheat Flour
25 г.
Salt Egypt
за смаком
KhMZ Sour Cream 20%
за смаком
Packed Potatoes
500 г.
Preparation steps
01
Нарізати м'ясо середніми шматочками, перекласти в каструлю, залити холодною водою, додати сіль за смаком. Поставити на вогонь, періодично знімаючи пінку. Довести до кипіння, зменшити вогонь, покласти нарізані овочі - цибулю і моркву.
02
Розігріти сковороду, додати масло, всипати борошно, обсмажити, додати сметану, посолити за смаком.
03
Витягнути овочі з каструлі, додати картоплю. Через 10 хвилин залити соусом із сковороди, готувати ще 3-4 хвилини.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores