Гречані зрази з кисломолочним сиром - Image

Гречані зрази з кисломолочним сиром

Number of servings: 3Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Зрази вважаються типовою стравою для білоруської, литовської і навіть української кухні. У класичному варіанті страви використовується м'ясо. Найчастіше яловичина. У м'ясо замотують різну начинку. Вважається, що зрази з'явилися на території Речі Посполитої завдяки дружині одного із правителів цієї імперії. Часто зустрічаються в наш час і картопляні зрази. А ось зрази із гречки - набагато рідше. Але повірте, така страва заслуговує не менше уваги. Тим більше, що гречка начиняється кисломолочним сиром. Це дуже незвично, і як мінімум через це варто спробувати цю страву.

Ingredients

Гречка дроблена

200 г.

Молоко

400 мл.

Сир

250 г.

Яйця

2 шт.

Цукор

2 ст. л.

Масло вершкове

1 ст. л.

Сіль

1 ст. л.

Preparation steps

01

Сир змішати з 1 яйцем і 1 ст. л. цукра. Добре все перетерти до однорідної маси.

02

Молоко довести до кипіння, додати вершкове масло і гречку. Варити до готовності.

03

У готову гречку додати 1 ложку цукру, яйце і сіль. Добре перемішати.

04

З маси зробити коржики. У середину коржа покласти сирну начинку і зліпити зрази. Готові зрази варити на пару протягом 20 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min