Суп біск з креветками - Image

Суп біск з креветками

Number of servings: 4Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Біск - це густий насичений суп. Зазвичай він готується з морепродуктів. Сьогодні ми будемо готувати суп біск з дотриманням всіх класичних правил приготування даного супу. А саме принциповим є правило додавання спиртного. Сьогодні ми будемо додавати в цей суп бренді. Щоб біск вийшов густим, овочі при тушкуванні можна посипати борошном. До речі сказати, що суп біск вважається французького походження. Але саме слово "біск" етимологічно пов'язане з іспанською провінцією Біскай. В іспанській кухні ним називали гостру страву з відвареного м'яса або дичини. Поступово біск стали робити з м'яса голубів і перепелів. Потім основними інгредієнтами такого супу стали морепродукти.

Ingredients

Томатний сік

350 мл.

Креветки

400 г.

Сметана

200 мл.

Вершкове масло

1 ст. л.

Бренді

2 ст. л.

Зелена цибуля

за смаком

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Preparation steps

01

У середню каструлю покласти вершкове масло і поставити її на середній вогонь.

02

Креветки очистити, за смаком посолити і поперчити, кинути в каструлю з розтопленим вершковим маслом. Смажити 3-4 хвилини.

03

Після чого додати в каструлю бренді, томатний сік і сметану. Все протушкувати протягом 5 хвилин.

04

Поки суп тушкуватиметься, дрібно нарізати зелену цибулю.

05

Потім суп зняти з вогню і розлити по тарілках. У кожну тарілку додати зелену цибулю і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Суп біск з креветками – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua