
Бігос
Сама «народна» їжа, це квашена капуста. Але саме знатна і смачна страва з квашеної капусти, це бігос. Страва з квашеної капусти і м'яса, традиційна для польської, литовської, української, білоруської кухні (дуже схожа на щі). Зазвичай готується зі свіжої та квашеної капусти. Варіантів приготування бігосу ані трохи не менше, ніж варіантів приготування українського борщу. Готова страву має густу консистенцію, злегка кислуватий смак і запах копченостей. Вважається, що важливо бігос охолодити на морозі, тоді він стане особливо смачним. Подають бігос гарячим з хлібом, білим або чорним, часто - під горілку.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Sauerkraut
1,5 кг.
Greisinger Sausages Austrian 450g
250 г.
Libra Furshetna Smoked-Boiled Chicken Breast
250 г.
Chilled Bacon
100 г.
Onion
1 шт.
Borovychok Dried Porcini 100g
50 г.
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.92l
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Bay Leaf
за смаком
Preparation steps
01
Залити гриби окропом і залишити розмокати. До квашеної капусти додати духмяний перець, лавровий лист, трохи води і тушкувати протягом 1 години.
02
Тонко нашаткувати свіжу капусту, з грибів віджати воду і порізати їх соломкою. Тушкувати в окремій каструлі на маленькому вогні з додаванням невеликої кількості води протягом 30 хвилин.
03
Порізати сардельки, бекон, курку кубиками. Розігріти в сковороді трохи олії, обсмажити до готовності. Додати нашатковану цибулю, сіль і перець за смаком і смажити ще кілька хвилин, до м'якості цибулі.
04
Змішати обидва види капусти в одній каструлі, додати м'ясні інгредієнти. Добре розмішати і тушкувати все разом на маленькому вогні ще 30 хвилин. Бігос настоювати пару годин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores