Тартіфлет - Image

Тартіфлет

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Тартіфлет або картопля по-савойськи - традиційна страва французької кухні, причому страва дуже відома. Нею ми зобов'язані Савойї - департаменту на сході Франції. Існує кілька варіантів приготування тартіфлету. Варіанти, звичайно ж, трохи відрізняються один від одного. Попросту кажучи, страва являє собою картопляну запіканку з беконом і цибулею. В оригінальному французькому рецепті використовують певний сорт сиру. Це сир "Реблошон". У запропонованому рецепті немає строгих рекомендацій з приводу сиру. Єдина порада: він повинен бути м'яким вершковим. У процесі приготування сир розплавиться, а корочка стане золотистою. Замість бекону можна взяти шинку.

Ingredients for the recipe

Packed Potatoes
55.20

Packed Potatoes

per 1 kg

Ingredients

Packed Potatoes

1 кг.

Onion

1 шт.

Khersonskyy Syr Korolivskyy Cheese 45%

200 г.

Chilled Bacon

250 г.

L`Odalet Chardonnay Dry White Wine 0.75l

100 мл.

KhMZ Sour Cream 20%

4 ст. л.

Homemade Butter

за смаком

Thyme, pc

за смаком

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді 15 хвилин.

02

Цибулю очистити, нарізати півкільцями. Бекон нарізати кубиками, викласти на розігріту сковороду. Додати цибулю, підсмажити, поперчити. Додати сухе вино, тушкувати 5 хвилин.

03

Форму змастити вершковим маслом. Варену картоплю нарізати кружечками.

04

Половину картоплі викласти у форму, посолити. Зверху викласти цибулю з беконом. Потім знову картоплю.

05

Змастити шар сметаною і викласти порізаний сир.

06

Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готову страву прикрасити гілочками чебрецю.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min