
Риба по-французьки у білому вині
Яке французьке блюдо без риби і соусів?! Величезними кулінарними досягненнями може похвалитися ця країна. Одне з яких - риба у білому соусі з сухого вина. А тепер про страву: для більш насиченого аромату і надання вишуканого відтінку в цьому рецепті, у соус можна додати суміш спецій, хоча і грибний соус цілком впорається з цим завданням - тут вибір за вами. Прикрасити можна зеленню і часточками лимона - в цьому випадку покладіться на свою фантазію. Особливі уміння для приготування риби не потрібно, головне - гарний настрій. Отже, відкладати створення рибної страви не будемо, а пропонуємо приступити негайно, щоб скоріш насолодитися ніжним смаком. Ось він який смачний вплив французької кухні!
Ingredients for the recipe
Ingredients
Dobra Ryba Delicate Herring 500g
1 кг.
Homemade Butter
100 г.
Onion
1 шт.
Ukrainski Pecherytsi Kremovi Champignons 500g
100 г.
Lemon
1 шт.
Bastida Me Gusta White Wine 0.75l
100 мл.
Akura Hondashi Fish Broth Seasoning 10g
500 мл.
7 Flour 1kg
2 ст. л.
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
100 мл.
Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs
1 шт.
Parsley 70g
пучок
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Спочатку рибу (тріску або окунь) акуратно почистити від луски, видалити нутрощі і ретельно промити. Порізати на шматки.
02
З голів риби приготувати бульйон. Перед готуванням треба їх обробити: видалити зябра і очі. Потім обшпарити окропом і промити під холодною водою. Готувати протягом 1 години. Обов'язково посолити і додати цибулю.
03
Перейти до грибів. Очистити, помити і нарізати на "шапки і ніжки". Шапки помістити в каструлю. Підкинути шматочок вершкового масла і полити лимонним соком.
04
Залити грибні шляпки водою. Варити 10 хвилин на повільному вогні.
05
Цибулю очистити, нарізати кільцями. Петрушку посікти. У змащений сотейник викласти раніш порізану рибу, а зверху посипати цибулею і свіжою петрушкою.
06
Залити бульйоном з голів (не заливати рибу повністю), посолити і, накривши кришкою, варити приблизно 20 хвилин.
07
Приступити до готування білого соусу. Підготувати для нього борошно, рибний бульйон, вино, масло і сіль. До рибного бульйону, що залишився, долити сік із грибів, білого вина, 1 ст. л. підсмаженого на олії борошна. Проварити отриману суміш на повільному вогні 7 хвилин. Посолити, додати шматочок вершкового масла. Перемішати.
08
Жовток збити. Вершки, топлене вершкове масло збити ще раз разом з жовтком. Отриманий лезьон змішати з білим соусом. Потім готову рибу викласти на тарілки і заправити цим соусом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores